Hogyan könnyíthetjük meg betörőink munkáját?

AZAZ: HOGYAN NE VÉDJÜK ÉRTÉKEINKET? 🙂

Az alább következő szöveget komolyan venni TILOS!  Szigorúan CSAK VICC! 🙂

Sokunknak jelent problémát az ingatlanunkban található pénz és egyéb értéktárgyak szakszerű elraboltatása.

A betörők munkájának megkönnyítésére gyűjtöttem össze néhány ötletet:

A kerítés magassága lehetőleg ne haladja meg a 70 centimétert, az még könnyen átléphető.
Amennyiben ez nem megoldható, a kerítés tartalmazzon minél több vízszintes, létraszerű elemet, és fontos a masszív, erős szerkezet is a balesetek elkerülése végett. Egy sűrű rácsszerkezetű, vagy sima felületű kerítés akár hosszú percekig is bosszantóan feltarthatja a munkájában a szegény betörőt.

A zárakat lehetőleg úgy válasszuk meg, hogy egy görbe dróttal könnyen kinyithatóak, és a zárnyelvek is jól hozzáférhetőek legyenek. Amennyiben biztonsági (cilinder) zárbetéttel rendelkezünk, még nincsen minden veszve, csak úgy kell beépíteni az ajtóba, hogy legalább egy centire kilógjon az ajtó síkjából, a könnyű eltörhetőség végett. A jól elrejtett ajtókulcsot a kilincstől maximum 2 méteres távolságban, könnyen elérhető helyen tartsuk (ha nincs saját ötletünk, forduljunk szakképzett betőrőhöz, ő tudni fogja az összes elképzelhető rejtekhelyet). Távolról is jól látható legyen, amikor a dugikulcsot épp elrejtjük jó ravaszul.

 

Az ablakokat, erkélyajtókat soha ne zárjuk be távozás előtt, hiszen megközelíthetetlen magasságban vannak.
Az ablakpárkányokon a virágtartókat jó erősen rögzítsük, hogy nehogy baleset érje a betörőt, amikor belekapaszkodik. Az sem árt, ha egy megfelelő hosszúságú létra is el van rejtve a közelben jól. Ablakon rácsot, semmiképp se alkalmazzunk, hiszen szegény betörőnknek rendkívül idegesítő egy fém vázat, félóráig ütni egy féltéglával, komolyabb eredmény nélkül.

A készpénzt, ékszert nehogy falba, vagy padlóba betonozott széfben tartsuk; ezek rendkívül drágák és ezeket a betörő nem tudja elvinni az otthoni lakatosműhelyébe. Széf helyett ravaszdi módon rejtsük értékeinket olyan helyre, ahol soha senki nem keresné. Amennyiben nincs valakinek saját ötlete, kérdezzen meg bátran egy betörőt, tudniillik a betörőiskola első napi tananyaga tartalmazza az összes szóba jöhető agyafúrt rejtekhelyet.

Sokan nem egészen szabályos módon védik meg értékeiket. Önmagukra, családjukra, és a betörőkre egyaránt veszélyes trükköket alkalmaznak. Csak akkor kezdenek gondolkodni, amikor már a vádlottak padján ülnek. Ha nem kívánunk lemondani a veszélyes trükkökről, legalább egy táblát tegyünk ki. Néhány példa: VIGYÁZAT! RÁZÓS KILINCS! SZABADON KÓSZÁLÓ MÉRGESKÍGYÓ / KROKODIL / ANYÓS!

 

A házőrző kutyát semmiképp ne szereljük fel barát-ellenség azonosító rendszerrel, és lehetőleg tartsuk rácsos kennelben, vagy jó rövid láncra kötve a hátsó udvar végében.

 

 

Biztonsági rácsokra pedig Önnek végképp nincsen szüksége, hiszen a világon mindenki úgy tudja, hogy Ön szegény ember, ez látszik a házán és az autóján is. Azt például, hogy a kispárna húszezressel van kitömve, csak a család tudja. Meg a Feri, de őbenne meg lehet bízni. És persze a Feri felesége (ja igen, a múltkor a húga is itt volt amikor...). És az Ica a szomszédból. De más biztosan nem tudhatja. Talán a villanyszámlás. Meg a gázos. Esetleg tudhatja még a ..... ja igen és a.....

"Ha valaki szeretne gyorsan és zökkenőmentesen megszabadulni értékeitől, az igyekezzen nyugodt és balesetmentes munkakörülményeket teremteni a betörők számára.

Tisztelettel: a Fekete Kéz"

Forrás: http://www.vicc.net

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.