MABISZ logó

Rácsot,de milyet? MABISZ előírások

Mabisz szabvány szerinti biztonsági rácsok

Mi az a MABISZ?

A MABISZ szó a Magyar Biztosítók Szövetsége nevének rövidítése.

Mik azok a MABISZ előírások?

A Magyar Biztosítók Szövetsége, különféle biztonsági kategóriákba sorolja be a mechanikai védelmi rendszereket. A MABISZ által kategorizált védelmi rendszerek közé tartoznak az ajtórácsok, ablakrácsok, biztonsági rácsok.

Miért lehet fontos Önnek, hogy MABISZ szabvány szerint gyártott biztonsági rácsok védjék értékeit?

A szervezet az általa felállított egységes szabványok alapján iránymutatást ad a biztosítótársaságoknak, a megkötött biztosításokra, a biztosítási érték és a megfizetett díjak alapján az esetlegesen bekövetkezett káresemények rendezésének mértékében. Ha MABISZ szabványnak megfelelő biztonsági rácsokat szerelünk fel, kedvezőbb díjakra számíthatunk biztosítás kötéskor, és nem utolsó sorban biztonságba tudhatjuk értékeinket.

Mit jelent az, hogy a szervezet szabványa szerint gyártjuk a biztonsági rácsokat?

Ajtórács esetén:

A Magyar Biztosítók Szövetsége meghatározza, hogy hány percig áll ellen az áthatolási illetve áttörési kísérletnek egy mechanikai védelemmel ellátott bejárati ajtórács, biztonsági rács. Ezeket 6 kategóriába sorolja. Az első kategóriába olyan biztonsági rács tartozik, amit csavarhúzóval 3 perc alatt ki lehet nyitni. A hatodik kategóriába pedig olyan ajtórács, biztonsági rács tartozik, amit kizárólag zajjal járó tevékenységgel pl. elektromos fúrógéppel és sarokcsiszolóval lehet 20 perc alatt hatástalanítani. Cégünk ennek szabványnak megfelelően gyártja biztonsági rácsot. Az ajtórács, biztonsági rács 40*40 mm-es zártszelvény kerettel, laposvas szegéllyel, 12 mm-es négyzetacéllal készül, cilinderes vagy több ponton záródó zárakat építünk bele, és 12 mm-es acélrúddal rögzítjük a falba.

Ablakrács esetén:

Az ablakrács felszerelésénél szintén ezeket az áttörés-biztonsági feltételeknek kell megfelelni, mint amelyeket, az ajtórács esetében leírtunk. Az ablakrács mellett, a szervezet meghatározza az ablaküvegek sajátosságait is, a magasabb biztonsági rács kategóriába sorolja a dobásálló, áttörésálló, átlövés álló üvegezésű ablaktáblákat. A kilincsszerkezeteket belülről nyitható változatban kell szerelni, illetve az üvegtáblákat is a védett tér irányából kell behelyezni.

Honlapjuk elérhetősége: www.mabisz.hu

 

[Addthis szerszám = "addthis_inline_share_toolbox_6ta4"]

MABISZ szabvány szerinti dekoratív ajtórácsot szeretne?

Nézze meg minta katalósusunkat, és válogasson kedvére

MABISZ szabvány szerinti dekoratív ablakrácsot szeretne?

Nézze meg minta katalósusunkat, és válogasson kedvére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.